Dette er
en klassisk Saisongjær fra Wallonia. Den produserer jordaktige toner og det kan
også kjennes krydderaktige smaker, spesielt pepper. Den etterlater seg litt
restsødme. Hvis du brygger en Saison med høy gravity, bør du vurdere å gjøre
ølet tørrere med å tilføre en alternativ gjær etter 75% fermentering. Noen bryggere
tilsetter WLP001. WLP565 kan ligge i dvale i opptil to uker for så å starte opp
igjen. Pass på å oksygenere vørteren godt og la temperaturen stige fritt for å oppnå
maks utgjæring.
- Utgjæring: 65-75 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket
gjæringstemperatur: 20-24°C
- Alkoholtoleranse: medium
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. I følge målinger gjort hos White Labs er det så mye som 71% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre så lenge du lager en starter (forkultur).
Les mer om dette i vår gjærstarter-guide.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. Til hver batch utarbeider de en rapport, og du kan hente opp rapporten til gjærpakken du har i hånden her.
Har vi ikke gjærstammen du ser etter på lager så kan du legge inn en ordre allikevel. Da sørger vi for at den kommer med på førstkommende bestilling fra White Labs. Vi bestiller normalt gjær annenhver uke.