Crisp Best ale malt
Crisp Best ale malt er arbeidshesten til mange bryggerier og er naturlig å bruke i en rekke ølstiler. Dette pale maltet er produsert av vinterbygg, og er dyrket i den lette sandjorden i Norfolk, England.
Pale malt brukes som basis for alle ale-typer, f.eks. pale ale, IPA, amber ale, brown ale, portes, osv.
Med andre ord kan pale malt brukes i alle øl hvor man ønsker en fin gylden farge med en fyldigere munnfølelse.
Det kan dessuten brukes helt uten spesialmalt som gir en lett og lys øl med litt mer rundere maltpreg enn pilsnermalt.
Dette maltet gir behagelige smakstoner av søt maltighet og lyst brød, svært forsiktige toner av karamell.
Kan brukes opp til 100% av den totale maltmengden.
Malt Specifications
Specification
|
Unit
|
Minimum
|
Maximum
|
Moisture content |
% |
|
3,5 |
Extract fine grind, dry basis |
% |
80,8 |
|
Fine-coarse difference EBC |
% |
|
|
Viscosity (8,6%) |
mPa-s |
|
|
Friability |
% |
|
|
Glassiness |
% |
|
|
Protein, dry basis |
% |
8,0 |
10,0 |
Soluble nitrogen |
mg/100g Malz-Trs |
43 |
54 |
Kolbach index |
% |
|
|
Wort color (EBC) |
EBC |
5,5 |
7,2 |
Wort color (L) |
L |
2,5 |
3,1 |
Wort pH |
|
|
|
Grading > 2,5mm |
% |
|
|
Diastatic power |
WK |
140 |
|